Rabu, 25 April 2012

PLKN part 1

Assalamualaikum

1 HASRAT,1 SEMANGAT,1 TEKAD





sebenarnya dah lama aku buat entry pasal kisah-kisah aku dekat PLKN,tapi baru arini berpeluang untuk merajinkan diri aku menaip pasal entry ni..haha...al maklumla bila duduk umah wat aktiviti bina badan dan eksperiment makanan,,secara automatik otak akan jadi blurr dan tangan menjadi lemah untuk menaip or secara saintefik nya bermaksud aku MALAS menaip...hahaha~~~


ok balik kepada entry aku ni,,aku sebenarnya merupakan bekas Wirawati Negara sebulan yang lepas...aku telah terpilih untuk join PLKN kumpulan 1 siri 9/2012 kat kem PLKN Tegas Mesra Selama Perak... Oppsss relaz2 jangan kalut-kalut nak p usya profil aku skarang sebab aku tau msti hampa pelik kan kenapa aku berumor 20 tahun tiba2 pergi PLKN??? i2 la specialnya aku ni...^_^ al kisahnya aku ni sebenarnya peserta penagguhan 2 tahun lepas.time siri 7 aritu aku dah msuk f6 dah so aku tangguh la sbb x dak hati dah nak pergi panggilan ke3...n sekarang lepas habis F6 dengan jayanya aku telah join kembali PLKN...baik kan aku...:)
*ramai kata aku gila sebab rajin nak masuk PLKN balik bila diberi penagguhan






*buruk gila seyes malu nk tunjuk....special untuk blog ni je..^^

10.1.2012

tarikh aku jejak kaki ke PLKN..aku sampai kem dalam tengahari jugak la..sebenarnya KTM ni dekat je dengan umah aku dalam 40 minit je dah sampai..yang paling gempak dia waktu nak antaq aku ramai gila sedara-mara aku yang join termasuk Tok aku...bukan senang tok aku yang penat tu nak kuaq umah g antaq aku...sebijik van n sebijik keta antaq aku g masuk PLKN...haha sedangkan bukan jauh pon...

first pandangan aku masuk kem seyes seram gila sebab sunyi sepi je..aku rasa cam xdak orang...lepas aku daftar borang n cek segala bagai akhirnya aku ditempatkan di Dorm C..Orang first aku jmpak adalah kakak n abang kerani kem tu and sorang cikgu..tengahari tu jugak aku masuk dorm n secara automatik budak2 dorm smua panggil aku "kak HUSNA" cuak gila..baru berangan nak jadi muda dah dapat pangkat kak...huhuhu keciwa hati ku..

========================**===========================


sebagai panduan untuk semua meh aku nk cita ap yang aktiviti yang dilakukan sepanjang ak kt kem ni...
PLKN ni sebenarnya ada 4 modul iaitu
~modul fizikal (termasuk menembak)
~modul kenegaraan
~modul pembinaan karekter
~modul khidmat komuniti

setiap modul2 ni ada macam-macam elemen dan aktiviti dia...smua nya gempak2 gila....xmenyesal join aktiviti2 ni..


pastu kami jugak dibahagikan kepada 4 kompeni iaitu ALPHA,BRAVO,CHARLIE and DELTA...
* aku kompeni BRAVO...gO BRAVO!!! (tiba-tiba --')




k lah nnti aku story lain pasal aktiviti n kenangan aku kat PLKN ni k..bukan pe aku tulis panjang-panjang pon nanti susah orang nak baca...hehehe...k daaa



| wirawati HUSNA |




6 ulasan:

miss aina berkata...

cumilll jer . kami merasa PLKN yg 3ari tu pon dah seronok , tambah akak en . i'll wait for your next story :)

cik Kura berkata...

haha...memang best sangat..ok tggu tau...mood menulis susah nak datang ni ^_^

kura berkata...

ramainya orang tolong hantarkan. kann. hehehh

cik Kura berkata...

kura:: biasa la orang nak g berkhidmat untuk negara...(macam nk p berperang) ^_^

Hafizhullah Zahid berkata...

Salam nk tye , kalau lepas STPM ni , yg tngguh kena lapor diri ke camner . Ke die bagi surat ?

cik Kura berkata...

salam...saya haritu hantar surat nak masuk balik...sebab kalau nak tggu dy paggil balik mybe masa tu umor kita dah 20 lebih so lg malu nak pgy...try bukak laman web PLKN...kt situ semua ada :)