Khamis, 31 Mei 2012

Rabu, 30 Mei 2012

engkau teristimewa bagi ku..


rindu..
aku smpaikan rindu aku padamu...
serius tiba-tiba rindu..
maaf rindu i2 menyapa tanpa dapat dihalang
pemergian mu buatkn aku bagai hilang sesuatu yang penting
walaupon realitinya engkau jauh dari ku...
ku kirimkan lagu ini saat kita sering bernyanayi bersama-sama
jadikan lagu ini panduan hidup mu
ENGKAU ISTIMEWA bagiku....


WANITA-Dehearty

Kau digelar sebagai penyeri dunia

Hadirmu melengkap hubungan manusia

Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa



Akalmu senipis bilahan rambut

Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh



Tercipta engkau dari rusuk lelaki

Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi



Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok

Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk



Didiklah wanita dengan keimanan

Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa



Engkaulah wanita istimewa



Sedarilah insan istimewa

Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan





semoga engkau sentiasa bahagia disana....
carilah ilmu sebaik mungkin dan tambahlah ilmu untuk membantu mu di akhirat nanti...
sayang ketat-ketat...

ikhlas dari hati :: Liyana Husna Suhaimi




Jumaat, 25 Mei 2012

dapat interview tapi..........=(



assalamualaikum 
salam sejahtera 
salam 1 malaysia
(malaysia bolehhh!!!!)

hahaha dah berhabuk dah blog aku ni...lma gila aku x buka... 
segala jnji aku nk update pasal PLKN pon x tercapai2 lagi
entah la kenapa aku jadi xdak mood nk menaip..
kadang2 idea ad,,tapi bila onlptop je hilang segala bgai idea

sepanjang aku menyepi seketika ni 
aku banyk buat keja luar selain berONline je..
dah slow kan dah xtvt online ni
jimat elektrikla katakan...:)



sebenarnya ak nk cita pasal  temuduga MEDSI aku..
alhamdulillah aku lepas ujian MedSI
NOW aku kena pgy temuduga MedSI pulak
bagi orang lain temuduga i2 biasa je.
tapi bagi aku,aku takot sgat2 wey
xtau nak gmbarkn..seyes takot sangat2...

sebenarnya aku mempunyai kelemahan untuk bertutur 
dalam bahasa inggeris =(
kelemahan aku yang ternyata sanagt
org x kan percaya aku x pandai nk speaking2 ni...
tapi itulah realitinya....
aku x suka menipu
dah banyak kali dah aku ambl ujian MUET tapi keputusannya tetap band1
seyes aku sedih,kecewa and malu sangat2...
seyes rasa nak nagis sekarang ni beb

aku takot apa akn jadi time interview sabtu ni
aku tau akan ad soalan yang ditanya dlm BI...
aku terpk xnak pgy interview wey..tapi aku dah pernah janji dgn mak untuk aku pgy jd cikgu
aku dah pernah bg harapan kat mak bahawa aku nk jd cikgu
tapi kenyataanya aku takot..
ketakutan aku hanya kerana takot untk speaking english
gila kan...tpi i2 la kenyataanya...

aku harap sabtu ni aku dapat pgy temuduga dekat USM dgn baiknya,,
doa-doakan aku ye...




ya Allah hati kecil ini sangt2 kecewa
semoga engkau dapat 
menenangkan hati ku,
lembut kan lah lidahku,
lancarkanlah percakapanku,
positifkanlah pmikiranku,
yakinkanlah aku,
tabahkanlah diriku untuk menghadapi segala ujian dariMu....


Ketika kita mengeluh : “ serabutnyaa ... ”. 
اَللّهُ menjawab : “ Hanya dengan mengingatku hati akan menjadi tenang ”

#YA ALLAH tenangkanlah hati hambamu ini...