Khamis, 21 Jun 2012

Menarik sepanjang aku kat kem..

benda yang x boleh lupa time kat kem Tegas Mesra

|  2 meter  |
- mula-mula aku pon x faham apa yang cikgu Is dok melalut pasal 2meter ni..maklum la aku masuk lambat kan..last2 amalina cita 2 meter tu maksud dia JARAK ANTARA WIRA & WIRAWATI UNTUK BERBUAL...hahaha sumpah aku gelak jugak time tu..ada jugak syarat begong macam tu kat kem ni..last-last baru aku sedar yang syarat tu amat berguna agar takdak nya berlaku pergaulan bebas antara wira n wirawati kat kem ni...

|  time hujan time enjoi |
- bila kakak sulung mengajar adik2nya mandi hujan..haha...aku la ketua dia..ketua megajaq budak-budak dorm C and D main hujan..haha..seyes best sangat tau mandi hujan..tambah-tambah hujan lebat...kami pusing seluruh dorm-dorm wirawati dari dorm A sampai dorm H...pastu melalak nyanyi lagu...bila nmpak cikgu ja pecut lari belakang dorm..nasib bek x kantoi...last-last dah nak habis kem baru kantoi denagn cikgu Sal haha...nasib bek cikgu sporting...mmuuuahhh sayang cikgu Sal..^_^



| makanan dekat DM |
-aku memang terkenal dengan sikap suka makan time kat PLKN tu...hahaha..tapi aku makan makanan dm je..maggi-maggi ni aku kureng sikit...semua orang cakap makanan kat DM x sedap..tapi kenapa aku rasa sedap ja..haha..rasa terbaik la..sepanjang aku kat kem tu kalu makan tegahari and malam aku comferm p makan punya..just sepanjang aku kat sana aku x makan sekali time mak aku datang melawat n time hari last sebb sedih budak selangor n kelantan dah blik...hahaha gempak kan...walaupon aku tidoq pon time makan mesti aku terjaga punya la..haha...i2 sebab berat badan aku naik 1kg..=_='



| jalan pon senaman jugak kan |
- ni benda gila time riadah aku buat selain dok melepak tepi kolam sambil tegok member aku usya budak-budak wira main bola *seyes x suka...-_-'...aku time riadah je untuk xnak tunjukkan sangat yang aku ni pemalas so ak and amalina akan jalan-jalan pusing kem..just jalan..hahaha sedangkan ramai gila pelatih yang joging petang-petang tapi aku and amalina just jalan...sampai ramai tegor kami dua sebab malas jog..alasan yang aku bagi senang je..'jalan pon boleh sihatkan badan' pehhh ayat xnak kalah...sedangkan xlarat nak jog..heheheh...



| permaisuri dorm C |
-aku dikatakan sebagai permaisuri dorm C oleh Momo sebab katil aku paling hujung and aku suka tarik katil aku betul-betul bawah kipas..sebabnya kipas tu pelan sangat macam kuasa 1...seyes meyampah!!!!
aku pulak kak kat dorm tu so memang jadi permaisuri la aku ni...permaisuri rock hahahaa ^_^


| kek batik |
-seyes aku cakap kek batik kat kem ni memeng sedap oo...specialnya sebab i2 je kek yang tersedap kat kem ni hahah...kek lain yg dia bg seyes xsedap pon..kadang2 x masak pon..tapi aku hentap jgk la kikiki..disebabkan kek batik ni ramai gila budak2 yang berbohong sanggup g ambil banyak kali hahah...aku penah 3x beratur ambil kek ni tau...haha but baru 3x,org lain sampai berapa kali tau...sampai abg n kak DM tu punya bising...apa-apa pon kek ni memang sedap ooo... ^_^






| ukur padang guna jengkal |
- ini aku x pernah kena la..but ini salah 1 denda yang aku anggap gila sebab kena ukur padang kawad 2 guna jangkal jari korg..so kira la berapa jengkal padang 2...yang aku dengar ramai yang kena denda ni time diorg pergi kedai MESRA..denda sebab x pakai pakaian PLKN..mmg nasib diorg la jumpak ckg Is kena ukur padang 2..^_^



| loyout katil kat padang kawad |
-haha ini mmg gempak habis..denda ni cikgu Ali yang bagi kat budak2 dorm3 sebab diorg x louyout dengan kemas..dengn bilik bersepah..so ckg buat keputusan soh diorg bawak katil masing2 dekat padang kawad n  loyout kat padang..siap susun kasut segala bagai lagi...haha
time 2 mmg budak dorm 3 femous la..1 ari katil diorg dok kat padang kawad..haha smpai sekarg story ni still hot kat fb KTM kitorg..ni gambaq dorm diorg bila dah masuk dorm balik..kemas je haha..







| cawan aku hilang |
-ini mmg peristiwa tragis bagi aku..sebab aku ni mmg dah kaki makn n minum,bila hilangnya cawan aku secara aomatiknya tahap kapasiti air dalam badan aku akn berkurang....begong ar sapa yang curi cawan aku 2...xdak benda len ka korg nk curi..*hot sgat ke cawan aku tu!!! nasib bek ad anne kasi aku pinjam cawan dia..dia x guna cawan 2 katanya..so aku rembat ar pinjam sepanjang aku kat kem 2..last2 aku conteng cawan 2 denagn gambaq Cik Kura n kata2 hikmah aku kat situ untuk elakkan dicuri kedua kalinya...last sekali time antaq perkakas tu kau x hantar report pon cwan aku hilang..aku lari je...oppss maaf ye kak n abg DM..:)




* dah lma aku tlis entry ni...tpi bru kesemptan nk post kt blog hehehe...


8 ulasan:

miss aina berkata...

comel jer kan . teringat masa kami g kem plkn 3 ari tu . dm memang sedp :D Can;t wait nak jadi wirawati :D

kura berkata...

amboiii. permaisuriii yuuu!

cik Kura berkata...

miss aina:: hehe biasa la...i2 nmanya kenangn...xpa2 nnt dpt pgy la tau hehe

cik Kura berkata...

kura:: beta nk jd puteri je...tapi diorg pgil pemaisuriii beta terima je la...kahkahkah...* perasan lebih

fatimah arr berkata...

saya nak ulas niyh..

l 2 meter l
bagi saya xdelah pelik sangat masa mula2 dengar rules cikgu is tuh. maklumlerrr, kat sekolah pun lebih kurang jek rulesnya.. huhu..

l time hujan time enjoy l
oh yeahhhh..kalau kat dorm A and B, time hujan time tidur..terbaekkk lahhh..sebab cikgu2 kami niyh sentiasa ada kt dorm, jadi susah nak main hujan..jadi kita tidur atas katil jelah ye..

l makanan dekat DM l
saya rindu ; AYAM KUKUS, IKAN 3 RASA, POPIA GORENG, KARIPAP, NASI LEMAK dewan makan!!!! warghhhh!! :'(

l jalan pon senaman jugak kan l
sesungguhnya time riadhah, saya hanya duduk di tepi kolam or jalan2 keliling kolam atau pergi dobi. haha. sebab saya takut bola. hehe. ssangat takut kalau bola kena muka. maklum le, pakai cermin mata.

l permaisuri dorm c l
hehamboiii.. gtuh..ppermaisuri rupanya..xtahan..
saya pulak, TIMAH MEDIK KTM~ lagi daulat gituh.. ;p

l kek batik l
sesungguhny, saya xmnat langsung niyh.saya sedekah jek kat orang len. hahaha..

l ukur padang guna jengkal l
okayh. pernah kena denda. kenapa akak xkena? sebab akak balik cuti amik rsult STPM ke?

l layout katil kat padang kawad l
itu denda memang terbaikkkk!!
tapi untunglah dorang, syok kot boleh jemur bantal, tilam pe sume.. matikan kuman dan bateria katanya.. HAHA

l cawan hilang l
pffftttt..saya, masa hantar tuh, hantar tray dgn cawan jek kak.. yang len, wassalam dah. mangkuk ade before that, beberapa minit sebelum saya hantar, ade org dah rembat.. maka, xdelah mereka. sedih3..
sobs3.. T____T

*wah,, panjangnya komen!

cik Kura berkata...

kahkah timah pnjgnya komen..terkejut i...hehe...biasa ar igt kengan silam dooo...kikiki...denda 2 ad erk..kak x kena lgsung kot..hahaha selamt :)

fatimah arr berkata...

ada sekali uh..
satu pagi niyh tetiba cikgu is mengamuk kata ade banyak sampah depan dorm 4 dgn 5..
last2, cikgu kata senanya dia saje jek g teraburkan sampah kat ctuh..
hadehhh..
terima kasih lah cikgu..
kalau x, xmerasa ktorg kena ukur padang kawad..

semua org kena kot..

cik Kura berkata...

haha kak bru tau..hehe sadis tol...